Momenten en herinneringen van Keisha.     Mei 2023

Samen als team maken we natuurlijk van alles mee. We horen de bijzonderste en grappigste verhalen en gebeurtenissen van bewoners die soms heel vrolijk kunnen zijn maar soms ook heel treurig.

Van elkaar leren we veel meer dan alleen. Naar mijn beleving vind ik het altijd leuk om verhalen te horen over hoe het vroeger was zodat ik daar een beter inzicht van kan krijgen.

Bewoners vinden het ook altijd leuk om hun hart te luchten hoe hun leven eruit zag in hun jongeren jaren. Sommige waren schoonheidsspecialisten tot aan kappers tot aan scheidsrechters. Dat zijn herinneren die je nooit zult vergeten.

Prachtige en leuke momenten van een ander aan horen is natuurlijke harstikke mooi om te ervaren.

Een bijzonder moment met een bewoner was toen ze mij vertelde hoe ze in het woonhuis was terecht gekomen. “ Ik werd wakker van de politie die me met spoed uit mijn woning moest halen omdat mijn huis in brand stond. ” Ik ben alles kwijtgeraakt…” Dat doet natuurlijk heel veel pijn om te horen. Daarom is het belangrijk om elk moment in je leven goed te koesteren want wie weet ben je het zo voor je ogen kwijt. Geniet en leef in het moment 😊

Groetjes Keisha, Zadkine College

*********************************************************************************************************************************************************************************************

Mooiste momenten van Ikranur. Mei 2023

Mijn mooiste herinnering van de BeautyBus is dat ik me heel erg geaccepteerd voel, door de bewoners en het team. Ik heb het gevoel dat ik echt gehoord wordt dat vind ik heel fijn.

Ook vind ik het erg leuk om te zien dat ik altijd complimenten krijg van de bewoners en dat ze zeggen dat mijn haar mooi is. Gisteren was ik bij Berkel en Rodenrijs daar heb ik een bewoner gesproken die vertelde mij dat mijn ouders heel blij met mij mogen zijn en dat ze zelf zo’n dochter zouden wensen dat vond ik een heel groot compliment.

Ook heb ik een fijne begeleider. Ze staat voor me klaar en ik kan altijd met vragen terecht.

Liefs Ikranur, Zadkine College.

*********************************************************************************************************************************************************************************************

Mooiste beleving bij de BeautyBus van Joy:    April 2023

Mijn mooiste beleving van de BeautyBus is dat ik er veel van leer op verschillende gebieden. Ik leer van de lieve meiden uit het team, die je altijd helpen waar nodig is en nieuwe dingen uitleggen.

Ook leert mijn stagebegeleider mij heel veel. En niet alleen op het gebied van schoonheid en manicure. Maar als ik ergens mee zit, luistert ze en probeert ze me uit te leggen hoe ik dingen het best kan aanpakken in die situatie.

Maar het allermooiste vind ik hoe de bewoners mij dingen meegeven. De bewoners hebben al veel meegemaakt en daardoor hebben ze veel levenservaring waar ik ook veel van kan leren.  Bijvoorbeeld hoe snel het leven gaat en hoe erg ik ervan moet genieten. En de bewoners zeggen ook vaak dat je altijd jezelf moet blijven en dat je dankbaar moet zijn voor de dingen die je hebt.

Groetjes van Joy, Albeda College

*********************************************************************************************************************************************************************************************

Naomi van der Knijff                                                                                                    7 februari 2020

Wat betekent de Beauty Bus voor mij?

Ik loop nog niet zo heel lang bij de Beauty Bus stage, maar ik heb al veel mooie ervaringen meegemaakt. Ik vind het een mooi gebaar dat wij, ouderen die niet meer goed voor zichzelf kunnen zorgen, daarbij kunnen helpen. Ook is het voor de afwisseling fijn dat we naar verschillende huizen gaan. Vaak vinden de ouderen het eerst heel spannend maar als we ze eenmaal hebben gerust gesteld zijn ze ook heel blij daarna. Ook vinden ze het fijn dat ze even aandacht krijgen. We vergeten vaak dat ouderen heel eenzaam zijn en weinig bezoek krijgen. Daarom is de Beauty Bus voor hun ook een fijne afleiding en vinden het vaak ook erg gezellig.

Wat mijn mooiste ervaring was bij de Beauty Bus:

Mijn mooiste ervaring bij de Beauty Bus zal ik niet snel meer vergeten. Er kwam een mevrouw binnen en zij wilde graag haar nagels laten doen. Ik ging haar daar bij helpen. Op een gegeven moment kwamen we in een mooi maar ook best heftig gesprek, ze vertelde dat ze haar man en zoon in een korte tijd heeft verloren en haar andere zoon in het buitenland woont. Eigenlijk heeft ze bijna nooit bezoek en zit ze vaak alleen op haar kamer. Ze vond het zo fijn dat ze gewoon even haar verhaal kwijt kon en aandacht kreeg. Dat vond ik best heftig om te zien, dat zoveel ouderen zich eenzaam voelen omdat ze al veel mensen om zich heen hebben verloren. Nadat haar nagels klaar waren en we een lang gesprek hadden gehad heeft ze me denk ik wel 10 keer bedankt. Even later was dezelfde mevrouw iets vergeten dus ging ik dat terug brengen. Ze was verbaasd dat er iemand bij haar aanbelde. Dat gebeurde bijna nooit, zei ze. Ik gaf het terug aan haar en ze vroeg of ik nog even mee naar binnen ging om naar haar kamer te kijken. Na nog even op haar kamer te hebben gepraat zei ze dat ze het heel fijn vond. Zo zie je maar dat je met zulke kleine dingen mensen heel blij kan maken.

**************************************************************************************************************************************************************************************************************

Anita Struik                                                                                                              7 februari 2020

De Beauty Bus:

Voordat ik hier stage ging lopen, heb ik heel lang gezocht naar een stage die bij mij past. Toen kwam de Beauty Bus voorbij, een super leuk en dankbaar concept waar ik mezelf wel voor in wilde zetten.

Nu ik al een aantal maanden stage loop, heb ik zeker geen spijt voor het kiezen van deze stageplek. Lieve stagebegeleider(s) en lieve collega’s. Ik heb het hartstikke naar mijn zin bij de Beauty Bus! We gaan nog een paar mooie maanden tegemoet en ik heb er zin in.

Mijn mooiste ervaring is moeilijk om uit te kiezen. Het leukste van dit werk is de ouderen een mooie en rustgevende dag te bezorgen door een behandeling. En dat je ook merkt dat ze helemaal opgeknapt zijn van 45 minuutjes liggen. De band die je bij sommige huizen krijgt met de ouderen, is ook iets heel moois.

***********************************************************************************************************************************************************************************************************

Demi van den Berg                                                                                              7 februari 2020

De Beauty Bus:

Het betekent liefde en warmte geven aan de mensen in het huis. Het betekent liefde krijgen van de mensen, mensen zijn altijd zo dankbaar. Ik krijg vaak een knuffel of kus op mijn hand, mensen die 10 keer zeggen dat je echt heel mooi bent en dat ik mijn werk heel goed doe.

Als mensen aan mij vragen waar ik stage loop, en ik vertel dat, zijn ze vaak onder de indruk en zeggen ze meteen dat ik erg dankbaar werk doe.

Mijn grappigste ervaring was een van de eerste keren dat ik stage ging lopen, we gingen toen naar ODN in Den-Haag. Ik liep toen mee om een mevrouw op te halen, zij zag mij en ze zei meteen: ‘ik ken jou, jaa, jou ken ik, jij bent zo lief, jaa, zij is leuk hoor!’. Dit terwijl ik die mevrouw nog nooit had gezien. We komen best vaak bij ODN en dezelfde mevrouw komt altijd terug, ze is altijd zo lief en probeert hele verhalen te vertellen.

Wij als stagiaires van de Beauty Bus doen enorm dankbaar werk, ik ben blij met mijn stage!

**************************************************************************************************************************************************************************************************************

Samia                                                                                                                     7 februari 2020

Beauty Bus: 

Ik vind het een gezellig, leuk en een leerzame stage. Ik leer hoe ik om moet gaan met ouderen en met ouderen die een dementie hebben. Je leert ook mensen kennen met de tijd waardoor je herkend wordt wat heel leuk is.

Het leuke aan behandelingen geven is dat de bewoners het altijd leuk vinden om behandeld te worden. Ze zijn meestal blij en ontspannen aan het eind van een behandeling en met het resultaat. Ook willen ze graag nog een keer terugkomen. De leuke momenten zijn dat de bewoners altijd vrolijk zijn na de behandeling en dat geeft je een waardevol gevoel. We brengen met de andere stagiaires  en begeleiders ook de bewoners vaak naar hun kamer. Het is leuk om een gesprek aan te gaan met de mensen en meestal vertellen ze ook verhalen over vroeger wat ze heel leuk vinden om te vertellen aan ons. Ik vind ook dat we samen met de stagiaires een heel leuk team samen vormen. We proberen altijd het beste uit ons te halen.

************************************************************************************************************************************************************************************************************